Orta Gerilim Elektrik Taahhüt İşleri

Orta Gerilim Elektrik Taahhüt İşleri

Orta Gerilim Elektrik Taahhüt İşleri

  • O.G. Enerji Temini & Dağıtımı
  • Transformatör & O.G. Temini ve Tesisat İşleri
  • Test ve Devreye Alma İşleri
  • Enerji Müsaade Belgesi Temini ve Elektrik İdaresi Kabul İşleri

Orta Gerilim Nedir?

Elektrik tüketiminin bu kadar yoğun olması dünyanın birçok bölgesinde elektrik üretim santralleri bulunmaktadır. Bunların bir kısmını barajlar, bir kısmı ise rüzgâr enerjisiyle çalışan sistemler doldurmaktadır. Yakın zamanda üretilen nükleer santraller barajlar ve rüzgâr enerjisi ile çalışan sistemlerden çok daha kısa zamanda çok daha fazla enerji üretimi sağlamaktadır. Bu kesimlerde üretilen enerjileri kullanılacak yerlere iletmek gerekmektedir. Kısacası üretilen enerjinin doğru bir biçimde iletilmesi altın kural olarak belirlenmektedir. Bu tip sistemlerde iletim için kullanılan şebekelere iletişim şebekeleri, dağıtım da kullanılan şebekelere ise dağıtım şebekeleri denilmektedir.

Üretimi sağlanan ve dağıtılacak olan elektrik şebekeleri gerilimlerine göre sınıflandırılmaktadır. Bunlar; alçak gerilim şebekeleri, orta gerilim şebekeleri ve yüksek gerilim şebekeleri ve aşırı yüksek gerilim şebekeleri olarak dört ayrı grupta toplanmaktadır. Firmamız tarafından yapılan orta gerilim taahhüt işleriçetin mühendislik güvencesi altında profesyonel ekipler tarafından kaliteli malzemeler ile yapılmaktadır.

Kullanım Alanlarına Göre Elektrik Şebekeleri

Ev, işyeri, sanayi alanları gibi birçok alanda elektrik kullanılmakta olup bu enerjiler bulundurdukları yük miktarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılmaktadır.

  • Alçak gerilim şebekeleri (0-1 kV arası)
  • Orta gerilim şebekeleri (1kV-35kV arası)
  • Yüksek gerilim şebekeleri (35kV-154kV arası)
  • Çok yüksek gerilim şebekeleri (154kV ve üzeri)

Yukarıdaki tabloda bulunan kv değerleri 1kw=1000 volt olarak değerlendirilmektedir.

Orta Gerilim Şebekelerin Özellikleri

Orta gerilim şebekeler, yüksek gerilim şebekeler, orta gerilim şebekeler ve alçak gerilim şebekeleri birbirine bağlamak maksatlı kullanılmaktadır. Yüksek gerilim şebekelerinden çıkan akımın aktarım şebekelerinden direkt olarak evlere verilmesi mümkün değildir bunun sebebi ise kullanılan malzemenin izolasyon derecesi ve kullanıcıların güvenliği tehlikeye girmektedir.

Bu sebepten dolayı yüksek gerilim şebekeleri üzerinde uygulanan işlemler ile uygun değerlere sabitlenir ve orta gerilim şebekelerine bağlanır. Orta gerilimli enerjiler genellikle ev, ofis, hastane, otel ve sanayi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Orta gerilim hatları şehir girişlerinde bulunan trafolar yardımı ile bölgeye teslim edilmektedir.